Αν πληκτρολογήσει κανείς στις μηχανές αναζήτησης τη Λήμνο το πρώτο πράγμα που θα δει είναι ότι αποτελεί ένα hot spot αθλητικού- θεματικού τουρισμού. Wind surf, kite surf, Hawaiian surf, sup και κάθε λογής σανίδα είναι ίσως το πιο απαραίτητο εξάρτημα που μπορεί να πάρει κανείς μαζί του ερχόμενος στο νησί.

 

Αλλά και εσύ που δεν έχεις ιδέα από αυτά αλλά θα ήθελες πολύ να δοκιμάσεις, το νησί είναι ίσως από τα ιδανικότερα για beginners αφού οι αμμώδεις ρηχές παραλίες είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για να κάνει κανείς τα πρώτα του βήματα σαν surfer κάθε είδους. Κέρος, Γομάτι, Κοκκινόβραχος, Άγιος Μάρνος, Ζεματάς, Σαράβαρι, Ρηχά νερά, Μαντόνα είναι κάποιες από τις παραλίες που προσφέρονται για τους surfer κάθε επιπέδου. Στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού και συγκεκριμένα στις παραλίες Κέρους, Άγιου Μάρνου , Σαράβαρι, Αλυκή beach, Παραλία λύχνων βρίσκονται οργανωμένες σχολές με εξειδικευμένους εκπαιδευτές και εξοπλισμό στις οποίες μπορείτε να κάνετε μαθήματα προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες. Για όσους πάλι δεν είναι φίλοι του ενεργού αθλητισμού, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές δραστηριοτήτων όπως ψάρεμα που προσφέρεται πολύ το νησί αλλά και οργανωμένες εκδρομές σε παραλίες του νησιού με καΐκι που μπορείτε να βρείτε στη Μύρινα.

Για τους μικρούς μας φίλους μπορείτε να επισκεφτείτε το κέντρο Ιππασίας στο «Κτήμα Ήφαιστος» στο Πλατύ, όπου μπορείτε να απολαύσετε βόλτες με άλογα, μια δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Για τους πιο ανήσυχους και περιπετειώδεις υπάρχουν επιλογές καταδύσεων, παρατήρησης βυθού (snorkeling) τόσο στην παραλία του Εβγάτη, όσο και στον Άγιο Μάρνο, μια εμπειρία μοναδική αφού αφήνεσαι στους ρυθμούς του βυθού και εναρμονίζεσαι με το περιβάλλον της θαλάσσιας ζωής.  Αν πάλι είσαι από εκείνους που συνδυάζουν πάντα τις διακοπές με παιχνίδι, γέλιο και αστείες φωτογραφίες με σωσίβια, μια πολύ καλή επιλογή είναι τα water sports που μπορείς να βρεις σε πολλές παραλίες του νησιού (Ρηχά νερά, θάνος, Εβγάτης, Ζεματάς κ.α).

Ένα είναι σίγουρο… στη Λήμνο υπάρχει πληθώρα επιλογών σε δραστηριότητες για κάθε γούστο, από τον πιο ράθυμο επισκέπτη που προτιμά απλή καλοκαιρινή ραστώνη σε μια φανταστική αιώρα μέχρι και το πιο ανήσυχο πνεύμα !